ONZE VISIE

Bij De Focus komen jonge experts samen om kennis toegankelijk te maken en met nieuwe inzichten bestaande denkkaders te verbreden.

 

Dagelijks worden we overspoeld met informatie die moeilijk op waarde te schatten is. De aangeboden kennis lijkt divers en onafhankelijk, maar zelfs de meest neutrale media spelen in op hun lezerspubliek. Op de website van De Focus worden nieuwe inzichten gedeeld en wordt betrouwbare informatie geboden door onderzoek van studenten, over actuele onderwerpen, toegankelijk te maken voor iedereen.

 

In de eindfase van hun studie doen studenten geregeld maandenlang onderzoek naar actuele onderwerpen en ontwikkelen expertise op uiteenlopende gebieden. Hoewel de opgedane kennis vaak maatschappelijk relevant is, vindt deze meestal niet een weg naar het grote publiek.

 

De Focus is een non-profit onderzoeksplatform dat jonge experts uit elke wetenschappelijke discipline wil inspireren en motiveren om hun kennis publiekelijk beschikbaar te maken. Dit doen wij door hen te begeleiden bij het publiceren van een aangepaste versie van hun scriptie of onderzoek. Uit eigen ervaring weten wij dat veel studenten hun expertise graag delen. De Focus biedt hen een platform om hun kennis op een aantrekkelijke manier te presenteren. Hiermee stimuleren we de persoonlijke ontwikkeling en dagen we studenten uit om een vertaalslag te maken richting de maatschappij.

 

Wil je meer weten over De Focus? Stuur dan een e-mail naar info@de-focus.nl

 

Steun ons met een donatie! Elke bijdrage telt.

 

 

Voor vragen of feedback aan het team, kun je onderstaand formulier gebruiken.